Родопска манджа. Прави се много лесно. Обелваш и настъргваш 1 кило картофи и 2 глави лук. Чукваш 2 яйца и натрошаваш половин буца сирене. Ръсиш щедро с джоджен. Посоляваш. Разбъркваш цялата смес - става нещо като зеленчукова кайма. Постилаш една тава с хартия за печене. Отгоре разстилаш сместа - не трябва да е по-дебела от 2 пръста, защото трудно ще се опече. Поливаш на ръски олио и печеш по-дълго на по-ниска температура - примерно 200 градуса, докато придобие кафеникава коричка.
Родопчани пататника го пържат - като дебели палачинки става, но много мазен и затова аз предпочитам да го пека.
Много, ама много е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар