Трябват ти 200-300 гр. печурки, 300-400 гр. пилешко филе, 1 глава лук и една кофичка сметана. Подправките са мащерка, черен пипер и сол.
Нарязваш лука на кубчета и го задушаваш в 4-5 лъжици олио или зехтин. Когато стане прозрачен, добавяш пилешкото филе, което предварително си нарязал на дребни кубчета - колкото бучки захар. Задушаваш около 5-6 минути и добавяш измитите и нарязани на полумесеци гъби. Посоляваш на вкус, наръсваш с черен пипер и мащерка, похлупваш и вариш на бавен огън 15-20 минути. От време на време разбъркваш. Когато поизври водата, прибавяш сметаната. Бъркаш и оставяш още 5-6 минути.
За гарнитура можеш да свариш бял ориз или макарони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар