четвъртък, 24 март 2016 г.

Пиле с гъби и сметана

Трябват ти 200-300 гр. печурки, 300-400 гр. пилешко филе, 1 глава лук и една кофичка сметана. Подправките са мащерка, черен пипер и сол.

Нарязваш лука на кубчета и го задушаваш в 4-5 лъжици олио или зехтин. Когато стане прозрачен, добавяш пилешкото филе, което предварително си нарязал на дребни кубчета - колкото бучки захар.  Задушаваш около 5-6 минути и добавяш измитите и нарязани на полумесеци гъби.  Посоляваш на вкус, наръсваш с черен пипер и мащерка, похлупваш и вариш на бавен огън 15-20 минути. От време на време разбъркваш. Когато поизври водата, прибавяш сметаната. Бъркаш и оставяш още 5-6 минути.

За гарнитура можеш да свариш бял ориз или макарони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар