събота, 22 януари 2022 г.

Сладки от тиква с пълнеж от крема срене и мед

 Това е висш пилотаж, обаче щом аз съм ги правила и са се получили, значи на никого няма да се опрат.

За тестото:

350 грама брашно

1 чаена лъжица бакпулвер

1 чаена лъжица сода бикарбонат

1 чаена лъжица канела на прах

1/4 чаена лъжица индийско орехче

1/2 чаена лъжица сол

ей ама начи така като почнат да ги дробят - 1/2, 1/4....

120 грама меко краве масло

200 грама бяла кристална захар

100 грама кафява захар

250 грама сварена пюрирана тиква

1 яйце

ванилия

Брашното се пресява (това да си го знаеш като отче наш - брашното е добре да се пресява) с бакпулвера, содата, канелата, индийското орехче и солта.

Маслото се разбива с двата вида захар. Добавя се тиквата и разбиването продължава, докато сместа стане еднородна.  Следват яйцето и ванилията. По малко се добавя брашнената смес. Разбърква се добре, докато тестото стане гладко. Изсипва се в сладкарски пош с широк връх. Хахаха, шашнах ли те с тоя пош. Ти сигурно дори не знаеш какво е това. Добре де, и найлонова торба с изрязан връх върши работа. От нея, в тава, застлана с хартия за печене изстискваш купчинки с диаметър около 2,5 см.  На разстояние ги цвъкаш, щото ще се надигнат.

Печеш на 180 градуса за 10-12 минути до светлокафяв цвят. Вадиш и охлаждаш.

Слепмат се с крема, за който ти трябват:

120 грама крем сирене Филаделфия или Крема

100 милилитра сладкарска сметана

2 супени лъжици течен мед.

Крем сиренето се разбърква с меда. Отделно се разбива сметаната на пухкав крем. Смесват се, мацаш сладките и слепваш.

Звучи сложно, ама хич не е.

В тава 

Няма коментари:

Публикуване на коментар