Свари няколко картофа и пръчка-две праз, нарязан ситно в литър и половина подсолена вода. Когато картофите омекнат (това се проверява, като ги бодеш с вилица, знаеш), смилаш всичко, заедно с водата, в която е вряло, в кухненския робот. Докато мелиш, добавяш водна чаша ГОРЕЩО прясно мляко. Важно е да е горещо, защото ако не е, супата заприличва на лепило - гумирана и жилава. Връщаш смляната смес в тенджерата. Прибавяш сол, черен пипер и индийско орехче на прах. Добавяш масло колкото цигарена кутия.
В дълбока тенджера загряваш олио. Нарязваш няколко филии хляб на кубчета. Запържваш хляба и прибавяш малко сол. Можеш да поръсиш крутоните с червено пиперче или чубрица, но аз ги предпочитам натурални.
И така - супата - в купи, крутоните отгоре и може да прибавиш бучка сирене. То нали у нас всичко със сирене ядем, даже и сиренето. Ако е лято и има магданоз, можеш да нарежеш малко пресен при сервирането.
Няма коментари:
Публикуване на коментар