Фритата-тата-та е нещо като печен омлет с по-завързано име. Трябват ти две пръчки праз, едно парче бекон, една тиквичка, 8 яйца, кашкавал или друго жълто сирене, прясна мащерка, черен пипер и пармезан.
Пусни фурната да се загрява на 180 градуса.
Изчисти и нарежи праза и бекона на кубчета. Задуши ги за около 5 минути в тенджера с капак, като разбъркваш постоянно, за да не загорят. Когато сместа е готова, дръпни от котлона, за да поизстине.
Разбий яйцата заедно със сиренето, мащерката и черния пипер.
Намажи тавичка със зехтин и покрий с хартия за печене. Смеси праза и бекона с яйцата. Изсипи в тавичката.
Нарежи тиквичката на филии. Подреди ги най-отгоре в тавата и поръси с пармезана. Печи около 30 минути, първо отдолу, а после на по-високо във фурната, за да се запече добре и отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар