събота, 10 януари 2015 г.

Фритата с праз и бекон

Фритата-тата-та е нещо като печен омлет с по-завързано име.  Трябват ти две пръчки праз, едно парче бекон, една тиквичка, 8 яйца, кашкавал или друго жълто сирене, прясна мащерка, черен пипер и пармезан.

Пусни фурната да се загрява на 180 градуса.

Изчисти и нарежи праза и бекона на кубчета. Задуши ги за около 5 минути в тенджера с капак, като разбъркваш постоянно, за да не загорят. Когато сместа е готова, дръпни от котлона, за да поизстине.

Разбий яйцата заедно със сиренето, мащерката и черния пипер.

Намажи тавичка със зехтин и покрий с хартия за печене.  Смеси праза и бекона с яйцата. Изсипи в тавичката.

Нарежи тиквичката на филии. Подреди ги най-отгоре в тавата и поръси с пармезана.  Печи около 30 минути, първо отдолу, а после на по-високо във фурната, за да се запече добре и отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар