вторник, 6 януари 2015 г.

Свинско с кисело зеле и боб

Трябват ти една кисела зелка, две малки кутии консервиран боб, между половин и едно кило свинско - най добре е да е врат или гърди, защото са по-мазни, а киселото зеле обича мазничко, червен пипер, млян кимион, кимион на зърна, дафинов лист и бахар на зърна. Ако подправките ти се виждат множко, можеш да минеш само с червен пипер и млян кимион.

Нарежи месото на парчета и ги задуши в загрято олио. Посоли ги и ги разбърквай периодично, за да се позапържат от всички страни. Не им трябват повече от 10 минути.  През това време нарежи зелето като за салата и го сложи в тавата за печене.  Прибави към него боба, изцеден от течността в консервата.  Поръси обилно с червен пипер и млян кимион и хубаво объркай с ръце.  Прибави месото с цялата течност, която си е пуснало.  Добави чаша гореща вода. Покрий с фолио и печи около час и половина.  Махни фолиото - ако водата е извряла напълно, долей половин чаша и запечи 10-15 минути.

Сервира се с греяно вино. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар