Трябват ти една кисела зелка, две малки кутии консервиран боб, между половин и едно кило свинско - най добре е да е врат или гърди, защото са по-мазни, а киселото зеле обича мазничко, червен пипер, млян кимион, кимион на зърна, дафинов лист и бахар на зърна. Ако подправките ти се виждат множко, можеш да минеш само с червен пипер и млян кимион.
Нарежи месото на парчета и ги задуши в загрято олио. Посоли ги и ги разбърквай периодично, за да се позапържат от всички страни. Не им трябват повече от 10 минути. През това време нарежи зелето като за салата и го сложи в тавата за печене. Прибави към него боба, изцеден от течността в консервата. Поръси обилно с червен пипер и млян кимион и хубаво объркай с ръце. Прибави месото с цялата течност, която си е пуснало. Добави чаша гореща вода. Покрий с фолио и печи около час и половина. Махни фолиото - ако водата е извряла напълно, долей половин чаша и запечи 10-15 минути.
Сервира се с греяно вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар