неделя, 4 януари 2015 г.
Шкембе-чорба от карфиол
Свари голяма глава карфиол, накъсана на розички в голяма тенджера за около 20 минути. Отцеди карфиола, като запазиш половината от бульона, в който е врял. Нарежи го на филийки и го върни в бульона на тих огън. Долей прясно мляко, докато пропорцията карфиол-течност стане с гъстота, каквато ти допада. Когато млякото кипне, дръпни от котлона. В плитък тиган загрей 4-5 лъжици олио. В него запържи 2 равни супени лъжици червен пипер и с тази смес залей карфиола в млякото. Посоли и разбъркай. Шкембе-чорбата ти е готова. Разбира се, остава да направиш подправката - няколко скилидки чесън, намачкани с преса и накиснати в обилна доза оцет. И едро люто червено пиперче. М-м-м!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
лиги ми потекоха
ОтговорИзтриване