неделя, 4 януари 2015 г.

Шкембе-чорба от карфиол

Свари голяма глава карфиол, накъсана на розички в голяма тенджера за около 20 минути.  Отцеди карфиола, като запазиш половината от бульона, в който е врял.  Нарежи го на  филийки и го върни в бульона на тих огън. Долей прясно мляко, докато пропорцията карфиол-течност стане с гъстота, каквато ти допада.  Когато млякото кипне, дръпни от котлона. В плитък тиган загрей 4-5 лъжици олио. В него запържи 2 равни супени лъжици червен пипер и с тази смес залей карфиола в млякото. Посоли и разбъркай. Шкембе-чорбата ти е готова. Разбира се, остава да направиш подправката - няколко скилидки чесън, намачкани с преса и накиснати в обилна доза оцет. И едро люто червено пиперче. М-м-м!

1 коментар: