четвъртък, 4 декември 2014 г.

Макарони със сирене

Слагаш голяма тенджера с вода да заври на котлона. Във водата - щипка сол и малко олио. Когато водата кипне, изсипваш вътре един пакет макарони.  Вариш, докато започнат да побеляват.  Ако не си сигурен дали са сварени - опитвай. Ако ги държиш твърде дълго, ще станат разварени и ще се скашкат. Когато решиш, че  са готови, изцеждаш ги от водата в гевгир или купа. През това време в същата тенджера слагаш масълце на око - примерно колкото половин яйце. Когато маслото се разтопи, изсипваш макароните обратно.  Разбъркваш, докато всички макарони попият от масълцето и зацвърчат.  Дърпаш от котлона и натрошаваш сирене.

Хапваш и си припомняш за чудесните съботни сутрини, когато всички си бяхме у дома и ви правех закуска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар