Пускаш фурната да се загрява.
Разбиваш 5 яйца с водна чаша и половина захар. Когато сместа побелее, добавяш 2/3 водна чаша олио. След като разбиеш още малко, прибавяш:
- 1 водна чаша прясно мляко;
- 1 пакетче бакпулвер;
- 1 пакетче ванилия;
- брашно, така че да се получи гъста смес като гъст мед.
Предварително намазваш с олио формичката, в която ще печеш и поръсваш с кристална захар. Изсипваш половината смес във формичката. Към другата половина добавяш супен лъжица с връх какао. Бъркаш, докато сместа стане равномерно кафява. Добавяш я във формичката за печене.
Печеш на умерена фурна - 180 - 200 градуса, докато кексът се надуе, стане кафяв и се разпука.
Изваждаш го от формата и поръсваш с пудра захар, ако те влече.
На тази рецепта ме научи леля ми Лучия, която беше голяма кулинарка и красавица (кулинарка до края, красавица - като млада).
Няма коментари:
Публикуване на коментар