Love you, Jamie Oliver! Заради теб се вдъхнових да готвя.
Трябва ти парче свинско вратно филе - около кило и двеста - кило и петстотин, няколко моркова, няколко глави лук, няколко корена пащърнак, една глава чесън, една глава целина, пресен розмарин, прясна мащерка, черен пипер, сол и зехтин.
Изчистваш, обелваш и нарязваш на филии всички зеленчуци и ги нареждаш в тава. Чесъна не го белиш, а само го начупваш на скилидки и го хвърляш в тавата при другите. Измиваш парчето свинско и го натъркваш от всички страни със сол и черен пипер. Слагаш го върху зеленчуците. Добавяш пресните подправки. Поливаш със зехтин и с 2/3 водна чаша гореща вода. Покриваш тавата плътно с алуминиево фолио и печеш на 230-240 градуса около час и половина. После махаш фолиото, качваш тавата по-нагоре във фурната и дозапичаш около 15 минутки, да получи лека коричка.
Има и сос към това, но аз нещо не съм по сосовете.
Върви прекрасно с туршия или картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар