Трябват ти макарони или спагети - няма значение какви. Аз харесвам големите макарони.
Също шунка, гъби, кофичка сметана, босилек, черен пипер и пармезан.
Слагаш голяма тенджера, пълна с подсолена вода да заври. През това време измиваш и нарязваш гъбите на шайби. Нарязваш шунката на дребни кубчета.
Когато заври водата, изсипваш вътре пакета с пастата.
На другия котлон слагаш по-малка тенджера с 3-4 супени лъжици зехтин или олио. Изсипваш вътре гъбите и ги посоляваш. Задушаваш ги, докато им изври собствения сос.
В тиганче запържваш шунката леко, докато стане златиста. Прибавяш шунката към гъбите, изсипваш при тях сметаната и подправяш с черен пипер и босилек. Сосът трябва да покъкри за малко - 5 минути на бавен огън.
Когато пастата е готова - внимавай да не я развариш, я изцеждаш добре от водата. Прибавяш към нея соса и разбъркваш добре. Ръсиш с пармезан и ядеш, докато са топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар