сряда, 17 декември 2014 г.

Паста с бял сос

Трябват ти макарони или спагети - няма значение какви.  Аз харесвам големите макарони.
Също шунка, гъби, кофичка сметана, босилек, черен пипер и пармезан.

Слагаш голяма тенджера, пълна с подсолена вода да заври.  През това време измиваш и нарязваш гъбите на шайби.  Нарязваш шунката на дребни кубчета. 

Когато заври водата, изсипваш вътре пакета с пастата.

На другия котлон слагаш по-малка тенджера с 3-4 супени лъжици зехтин или олио.  Изсипваш вътре гъбите и ги посоляваш.  Задушаваш ги, докато им изври собствения сос.

В тиганче запържваш шунката леко, докато стане златиста.  Прибавяш шунката към гъбите, изсипваш при тях сметаната и подправяш с черен пипер и босилек. Сосът трябва да покъкри за малко - 5 минути на бавен огън.

Когато пастата е готова - внимавай да не я развариш, я изцеждаш добре от водата.  Прибавяш към нея соса и разбъркваш добре. Ръсиш с пармезан и ядеш, докато са топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар