четвъртък, 4 декември 2014 г.

Палачинки

Разбиваш 3 яйца добре. Може и само с вилица, а не с миксер.  Добавяш:
- прясно мляко - около 2/3 от литрова кутия;
- пакетче ванилия;
- равна чаена лъжичка сол;
- чаена лъжичка захар;
- брашно, колкото да се получи средно гъста смес - като боза. Не знаеш какво е боза? Добре тогава, като рядка майонеза за Subway.  По-рядка от тази за кекс.

Сипвай брашното по малко и на порции, щото иначе стават топчета. Не че е фатално, но трябва да ги размачкваш с вилицата, докато получиш гладка смес.

Пържиш в предварително загрят тиган със съвсем малко мазнина.  Доза - черпак.  Ако палачинката се разкъсва, значи брашното е малко и трябва да прибавиш. Ако става жилава и дебела, значи си прекалил с брашното и трябва да разредиш с малко вода.

Палачинки стават и с вода, вместо с прясно мляко, но не са толкова вкусни. Това е само ако попаднеш на пустинен остров без кози или крави.

И пак се сещам за мързеливи уикенди у дома.



Няма коментари:

Публикуване на коментар