вторник, 9 декември 2014 г.

Прочутата неделна зеленчукова супа

Слагаш на котлона голяма тенджера с вода да заври.

През това време обелваш и нарязваш на кубчета няколко картофа, няколко моркова, половин глава целина и една глава лук.  Можеш да добавиш какъвто искаш още зеленчук, застоял в хладилника - зеле, броколи, зелено бобче, гъбки.  Изсипваш всичко това във водата, посоляваш на вкус и оставяш да ври на силен котлон.  Вътре пускаш зърна черен пипер и кимион.  Доливаш вода, ако зеленчуците вземат да надделяват.  Ако те влече, можеш да пуснеш вътре една кутийка от готовите телешки бульони.

По средата на варенето можеш да сложиш дребни макарони или фиде, ако ти харесва. Аз не винаги слагам - според настроението.

Когато морковите и картофите омекнат, добавяш бучка краве масло, колкото половин цигарена кутия и пресен магданоз.

Сиренето е ясно - нали всичко върви със сирене.





Няма коментари:

Публикуване на коментар